Om företaget

Moderbolaget Dianova AB har sålt dotterbolaget Dianova Lapstone AB till KS Försäljning AB och Belon Produkter AB

Tiden går och vi med den. De senaste 20 åren har varit en fantastisk resa som resulterat i ett nätverk världen över av kunder och leverantörer.
Företaget har idag ett brett egenutvecklat sortiment av diamantbrynen, men nu måste det till nya krafter för att få en fortsatt utveckling och expansion av företaget.

Vi har därför efter moget övervägande sedan en tid tillbaka fattat beslut om en företagsförsäljning. Detta med anledning av ålder och hälsoskäl, en ökad efterfrågan av våra produkter samt behov av större lokaler.

Vi vill därför informera att moderbolaget Dianova AB, org.nr 556412-9871, sålt dotterbolaget Dianova Lapstone AB, org,nr. 556463-0530, med tillträde den 1 januari 2012.
De nya ägarna är KS Försäljning AB, org.nr 556871-8331, Kent Östlund och Belon Produkter AB, org.nr 556310-0279, Bertil Öhlund, båda hemmahörande i Skellefteå.

Företaget flyttar in i Polaris industrifastighet i Skelleftehamn under våren 2012.

Verksamhet

Bodenföretaget Dianova AB är ett högteknologiskt familjeföretag som sedan starten i början av 90-talet har utvecklat, tillverkat och marknadsfört egenutvecklade, standard och kundanpassade diamant- och bornitrid-slipverktyg. Våra produkter säljs idag nationellt och internationellt under vårt EU-varumärke Dianova®.

Företaget har sedan starten kontinuerligt arbetat målinriktat och intensivt med att höja produktiviteten genom att t.ex. ta in modern datateknologi och smarta verktygslösningar i vår produktion. Detta har resulterat i bl.a. datorstödd robotteknik som ger hög och jämn produktkvalitet. Tekniken har höjt vår konkurrenskraft och även motverkat den ”outsourcing” som även vi var på väg att genomföra i slutet av 90-talet.

Till egna produkter hör vårt unika diamantbryne Dianova ® Lapstone med tre funktioner som finns i en mängd olika utföranden. Till grund för produkternas form, uppbyggnad och funktion ligger generationer av slipkunnande hämtat från våra Nordiska länder. Diamantbrynet har rönt stor uppmärksamhet och erhållit många fina utmärkelser i Sverige likväl som internationellt. Produkten har en unik uppbyggnad med en fin respektive grov diamantyta samt skärpstål på kanterna. Används inom alla områden som t.ex. jakt o fiske, kök o restauranger, sport o fritid, hantverk o industri, slakteri o charkuteri samt som företagspresent.

Sortiment

Vårt sortiment av diamantbrynen, Dianova ® Lapstone, utvecklas kontinuerligt i nära samarbete med våra nationella och internationella distributörer, återförsäljare likväl som slutkonsumenter. Allt för att vara lyhörd över vad marknaden efterfrågar.

Ny just nu är det form/böjbara brynet Dianova ®Lapstone Flex vilket har tagits fram för konkava eggprofiler och då speciellt för buköppnare. En produkt som jägaren efterfrågat under många år.

Hör gärna av dig om du inte hittar en passande produkt i vårt sortiment som löser ditt behov. Kanske ditt samtal kan leda till en ny standardprodukt.

Adress

Dianova Lapstone AB
Näsuddsvägen 14
S-932 32 Skelleftehamn
Sverige

Email: info@dianova-ab.se

Kontaktperson

Kent Östlund
Telefon: 070-2228344
Email: kent@dianova-ab.se

Flags Widget powered by AB-WebLog.com.